perjantai 30. joulukuuta 2011

Hedelmäinen vuokaleipä

1 leipä

esitaikina
2 g tuorehiivaa
65 g vettä
65 g vehnäjauhoja
  • sekoita tasaiseksi, peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä 24 tuntia

taikina
200 g vehnäjauhoja
20 g grahamjauhoja
20 g hienoja ruisjauhoja
15 g fariinisokeria
190 g vettä
5 g tuorehiivaa
  • mittaa ainekset ja valmis esitaikina yleiskoneen kulhoon ja vaivaanoin 10 minuuttia
25 g pehmeää voita
  • lisää ja vaivaa 5 minuuttia
7 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja vaivaa vielä 5 minuuttia
100 g hedelmäistä mysliä
100 g kuivattuja aprikooseja pilkottuna
  • lisää taikinaan ja anna taikinan levätä tunti
  • leivo taikinasta leipä ja laita se voideltuun vuokaan
  • anna kohota kaksinkertaiseksi, noin tunnin verran
  • paista 180 °C noin 45-50 minuuttia
  • kumoa vuoasta ja anna jäähtyä



    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti