perjantai 30. joulukuuta 2011

Pesto-ciabatta

1 isompi tai 2 pienempää leipää

esitaikina
1 g tuorehiivaa
125 g vettä
125 g vehnäjauhoja
  • sekoita tasaiseksi, peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä 24 tuntia


taikina
3 g tuorehiivaa
125 g vettä
125 g durumvehnäjauhoja
63 g vehnäjauhoja
  • mittaa ainekset ja valmis esitaikina yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 13 minuuttia
8 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja vaivaa vielä 7 minuuttia
  • anna taikinan levätä 1 ½ tuntia
  • kaada taikina jauhotetulle alustalle ja levittele varovasti suorakaiteen muotoon
pestoa
  • levitä taikinalle ja rullaa varovasti
  • ripottele päälle durumvehnäjauhoja ja paista 225 °C kullanruskeaksi





alkuperäinen ohje Jan Hedhin kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti