perjantai 27. huhtikuuta 2012

Donitsit


noin 20 kpl

taikina
50 g huoneenlämpöistä voita
120 g sokeria
  • vaahdota
60 g huoneenlämpöistä kananmunaa
  • vatkaa hyvin sekaan
380 g vehnäjauhoja
12 g leivinjauhetta
5 g vaniljasokeria
4 g suolaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
  • yhdistä kuivat aineet
160 g kylmää maitoa
12 g hiivaa
  • liuota hiiva kylmään maitoon
  • lisää kuivat aineet ja maito taikinaan
  • sekoita nopeasti tasaiseksi
  • anna levätä 15 minuuttia
  • kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi ja paina donitsit noin 7 cm muotilla ja reikä pienemmällä muotilla
esimerkiksi rypsiöljyä paistamiseen
  • kuumenna öljy 180 °C ja paista donitsit ilman kohotusta kullanruskeiksi kummaltakin puolelta
  • anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti