perjantai 29. kesäkuuta 2012

Banaani-boston


Jossakin lehdessä bongasin kerran banaani-bostonin ohjeen ja nyt päätin kokeilla sellaisia. Ohjeen sovelsin itse ja bostonit leivoin kirpputorilta löydettyihin pieniin alumiinivuokiin. Taikina on aiemmin julkaistusta cinnamon bun -ohjeesta, sopivan pehmeä pulla makean tahmeaan täytteeseen. Tästä ohjeesta tuli 8 pikkubostonia.

taikina

täyte
100 g pehmeää voita
140 g fariinisokeria
60 g vaaleaa siirappia
4 tl kanelia
½ tl suolaa
1 iso tai 2 pientä kypsää banaania soseena
70 g rouhittuja saksanpähkinöitä
  • sekoita täytteen ainekset sekaisin
  • kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä pohja bostonille vuoan pohjan koon mukaan
  • kauli loppu taikina levyksi ja levitä siihen täyte
  • rullaa ja leikkaa siivuiksi
  • lado siivut pohjalle
  • kohota hyvin ja paista 200 °C kauniin ruskeaksi




2 kommenttia:

  1. Nättiä! Mie kyl tykkään päivä päivältä enemmän sun blogista! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos :) Harmi vain, kun päivityksiä tulee nykyään harvemmin. Kova yritys vähentää herkkujen syöntiä niin ei voi leipoakaan ihan niin usein.

    VastaaPoista