tiistai 18. joulukuuta 2012

Pasta Bolognese


4-6 annosta

tilkka öljyä
3 siivua pekonia
  • pilko pekoni ja kypsennä padassa pienessä määrässä öljyä
1 iso tai 2 pientä sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
  • pilko ja lisää pataan, kuullota
2 porkkanaa raastettuna
100 g aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
1-2 sellerin vartta pilkottuna
  • lisää ja anna hautua noin 15 minuuttia
400 g naudan paistijauhelihaa
  • lisää ja sekoita
  • anna hautua kypsäksi
suolaa
jauhettua tai rouhittua mustapippuria
2 tl sokeria
  • mausta
1 dl maitoa
  • lisää ja hauduta noin 30 minuuttia tai kunnes maito on haihtunut
1 dl valkoviiniä
200 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyrettä
  • lisää ja sekoita
  • nosta pata 120 asteiseen uuniin ja jätä padan kansi raolleen
  • hauduta uunissa, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut (noin 5 tuntia)
  • tarjoa pastan, parmesanin ja yrttipatongin kanssa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti