maanantai 8. huhtikuuta 2013

Minttusuklaabrita



Järjestimme chihuahua-väelle luennon koirien elekielestä ja sinne leivoin kahvin kanssa minttusuklaabritaa. Käytin kakkuun Fazerin taloussuklaa- ja mariannecrushia. Lisäksi välistä löytyi päärynäpalahilloa. Tällä täytteellä kakku oli melko makea, mutta todella hyvää siitä huolimatta :)


pohja
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
  • vaahdota
2 keltuaista huoneenlämpöisenä
  • lisää ja vatkaa hyvin
1 ¼ dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
  • yhdistä ja lisää
1 dl maitoa tai kermaa
  • lisää
¾ dl suklaarouhetta
  • nostele sekaan
  • levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle, ripottele pintaan mariannecrushia ja paista 180 °C 10 minuuttia
2 valkuaista huoneenlämpöisenä
  • vaahdota
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
  • lisää sokeri kahdessa erässä, vaahdota hyvin
  • levitä marenki puolikypsän pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea ja rapea
  • leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi

täyte
5-6 dl vispikermaa
  • vaahdota pehmeäksi vaahdoksi
1 ½ dl suklaarouhetta
tilkka kermaa
  • sulata suklaa ja kermatilkka varovasti mikrossa 
  • lisää kermavaahtoon ja vaahdota loppuun
mariannecrushia
  • lisää oman maun mukaan
päärynähilloa
  • käännä toinen puoli pohjasta marenkipuoli alaspäin ja levitä siihen hillo ja suklaavaahto
  • nosta toinen puoli pohjasta kakun päälle marenkipuoli ylöspäin
  • ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele


1 kommentti: