tiistai 30. huhtikuuta 2013

Nöf nöf, possumunkkeja



Tänäkin vappuna tuli leivottua possumunkkeja sekä miehelle tippaleipiä. Puolet possumunkeista tein possun pään muotoon ja loput perinteisen mallisia. Täytteenä omenahilloa ja vaniljaista jogurttitäytettä, nam.


noin 25-30 perinteistä possumunkkia

500 g maitoa kädenlämpöisenä
60 g tuorehiivaa
150 g sokeria
125 g voita huoneenlämpöisenä
50 g kananmunaa
10 g suolaa
10 g vaniljasokeria
1100 g vehnäjauhoja
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia
  • anna levätä 30 minuuttia
  • kauli taikinasta ohut noin 3 mm paksu levy ja leikkaa se 10x12 cm paloihin
paistonkestävää hilloa ja/tai vaniljakreemiä
  • pursota palojen keskelle täytepötkö
  • voitele toinen lyhyt reuna vedellä ja taita taikina kaksinkerroin siten, että täyte jää sisälle
  • pyörittele jokaiseen kulmaan "nypylä"
  • kohota hyvin
rypsiöljyä paistamiseen
  • kuumenna rasva padassa 180 °C ja paista munkit molemmin puolin kauniin ruskeiksi
  • nosta kypsät munkit hetkeksi ritilälle tai talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois
siro-sokeria
  • pyörittele pinnalle sokeria






Hauskaa vappua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Nuo possumunkit on kyllä ihan parhautta :)
    Aurinkoista vappua!

    VastaaPoista
  2. Tosi söpöjä possumunkkeja =) Hauskaa Vappua!

    VastaaPoista
  3. Oi, mitä herkkuja! Olinkin jo unohtanut että tippaleivätkin kuuluvat vappuun kun monessa blogissa on vaan munkkireseptejä näkynyt. Hauskaa Wappua! :)

    VastaaPoista