lauantai 27. huhtikuuta 2013

Simaa



Tänä vuonna päätin tehdä erilaisia simoja perinteisen rinnalle. Idean sain Dan Sukkerin sivuilta, josta ohjeetkin ovat. Sen verran muutin ohjeita, että makuaineita on enemmän. Vadelmasimasta tuli todella hyvää ja maistuu vahvasti vadelmalle. Greippisimastakin tuli hyvää, mutta ensi kerralla kokeilen vielä pienillä muutoksilla. Greipin maku on edelleen melko mieto, vaikka käytin kaksinkertaisen määrän greippiä. Ensi kerralla laitan vielä enemmän greippiä, vähemmän vettä ja vähemmän sokeria. Suosittelen kokeilemaan erilaisia uusia makuja :)


perinteinen sima

125 g sokeria
125 g fariinisokeria
  • mittaa kulhoon
1 l vettä
  • kiehauta ja kaada sokerin sekaan
  • sekoita
3 sitruunan mehu
1 l vettä
  • lisää ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi 
tl tuorehiivaa
  • lisää ja sekoita
  • peitä kulho leivinpaperilla ja anna olla seuraavaan päivään
sokeria
rusinoita
  • laita puhtaisiin pulloihin 1 rkl sokeria ja muutama rusina
  • jaa sima pulloihin ja nosta kylmään
  • sima on valmista muutaman päivän kuluttua


vadelmasima

200 g vadelmia
250 g sokeria
  • mittaa kulhoon
2 l vettä
  • kiehauta ja lisää
  • sekoita vispilällä kunnes vadelmien rakenne menee rikki
  • anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
tl tuorehiivaa
  • lisää ja sekoita
  • peitä kulho leivinpaperilla ja anna olla seuraavaan päivään
sokeria
  • laita puhtaisiin pulloihin 1 rkl sokeria
  • siivilöi sima, jaa pulloihin ja nosta kylmään
  • sima on valmista muutaman päivän kuluttua



greippisima

250 g sokeria
  • mittaa kulhoon
2 l vettä
  • kiehauta ja lisää
2 greipin mehu
  • lisää ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
tl tuorehiivaa
  • lisää ja sekoita
  • peitä kulho leivinpaperilla ja anna olla seuraavaan päivään
sokeria
  • laita puhtaisiin pulloihin 1 rkl sokeria
  • jaa sima pulloihin ja nosta kylmään
  • sima on valmista muutaman päivän kuluttua

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti