sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Amerikkalainen juustokakku



Minun on jo pitkään tehnyt mieli paistettua juustokakkua, joten leivoin juhannuksen jälkiruoaksi sellaisen. Päälle laitoin punaherukkahilloa ja tuoreita mansikoita. Tämä kakku on aina yhtä hyvää, nam!


18 cm reuna-/irtopohjavuoka

pohja
90 g kaurakeksejä
  • hienonna keksit tehosekoittimessa
35 g voita
1 rkl raakasokeria
  • lisää sulatettu voi ja sokeri
  • jos käytät reunavuokaa, tee foliosta pohja vuoalle ja jos käytät irtopohjavuokaa, laita pohjalle leivinpaperia
  • painele keksimuru pohjalle


täyte
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
150 g crème fraichea
2 dl sokeria
1 ½ rkl maizenaa
1 maustemitta suolaa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaista
¾ dl kermaa
3 tl vaniljasokeria
  • sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi, mutta vispaa mahdollisimman vähän ilmaa sekaan
  • kaada täyte pohjan päälle
  • paista ensin 200 °C 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 160 °C ja jatka paistamista 50 minuuttia
  • kakun kuuluu jäädä keskeltä hytiseväksi, asettuu jäähtyessä
  • jos kakku tuntuu liian hytisevältä, voit jättää sen vähäksi aikaa uuniin jälkilämmöille
  • kakku on parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä, joten laita kakku kylmään seuraavaan päivään asti ja tarjoa sitten esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa





1 kommentti:

  1. Herkullisen näköistä. Nuo mansikat tosiaankin nostaa veden kielelle. Onneksi niitä kohta saa jo omastakin maasta. :)

    VastaaPoista