lauantai 22. kesäkuuta 2013

Feta-päärynäfocaccia



Jostakin kumpusi ajatus leipoa focacciaa päärynällä ja fetajuustolla. Makea päärynä ja suolainen juusto sopi hyvin yhteen ja leivästä tuli todella hyvää. Leivoin leivän juhannuspäivän lounaaksi, jota nautimme terassilla auringonpaisteessa :)


noin 25x35 cm vuoka

400 g kädenlämpöistä vettä
20 g tuorehiivaa
30 g oliiviöljyä
450 g vehnäjauhoja
100 g durumjauhoja
10 g sokeria
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa 12 minuuttia
15 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä 1 tunti
oliiviöljyä
  • vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele se oliiviöljyllä
  • kaada taikina vuokaan ja tasoita
  • sivele myös taikinan pintaan oliiviöljyä
rakuunaa
  • ripottele pinnalle
sipulia
säilykepäärynää
fetajuustoa
  • laita haluamasi määrä täytteitä leivän päälle
  • kohota hyvin
  • paista 200 °C noin 25-30 minuuttia tai kunnes leivän pinta on saanut kauniin ruskean värin


Taikinan kuuluu olla todella löysää, joten ei kannata ihmetellä. Käsin vaivaaminen ei oikein onnistu tässä taikinassa, joten yleiskoneesta on tässäkin suuri apu :)









sohvamato


Ihanaa juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti