sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Omenataskut



Omena on yksi lempiraaka-aineistani leivonnassa ja näin syksyllä niistä tulee leivottua paljon. Nyt oli vuorossa pienet omenapiiraat, jotka on leivottu taskun muotoon.


noin 15 kpl

taikina
60 g voita
100 g maitorahkaa
60 g maitoa
260 g vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
¾ tl suolaa
  • mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kääri taikina kelmuun ja laita kylmään 1-2 tunniksi


täyte
noin 400 g kuorittua ja kuutioitua omenaa
55 g hillosokeria
50 g fariinisokeria
1 rkl sitruunamehua
  • mittaa kattilaan ja keitä 5-10 tai kunnes omenat ovat pehmenneet
  • anna jäähtyä
2 rkl maizenaa
1 rkl kanelia
¼ tl suolaa
¼ tl vaniljan siemeniä
  • lisää
  • kauli taikina ohueksi levyksi ja ota halkaisijaltaan 10 cm muotilla pyöreitä pohjia
  • voitele reunat vedellä ja jaa täyte pohjille
  • taita taskuiksi ja nipistele kiinni
kananmuna
  • voitele kananmunalla ja paista 200 °C 15-20 minuuttia
  • ripottele pinnalle tomusokeria ja nauti lämpimänä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti