torstai 28. marraskuuta 2013

Joulutortut



Nämä joulutortut on leivottu rahkavoitaikinasta. Taikinan voi tehdä useammalla tavalla riippuen miten lehtevän lopputuloksen haluaa. Minä kaulitsin voin erikseen taikinan sisään, mutta sen voi myös sekoittaa kaiken taikinaan ja käyttää sellaisenaan, jolloin lopputulos ei ole lehtevä. Hieman lehtevän lopputuloksen saa sekoittamalla voin taikinaan ja kaulitsemalla taikinan ohjeen mukaisesti. Valitsemani tapa on näistä lehtevin. Taikinaa voi käyttää makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin, toki suolaisiin ei kannata laittaa vaniljasokeria :)


noin 20 torttua

250 g rahkaa
250 g vehnäjauhoja
50 g voita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
  • sekoita nopeasti sekaisin
200 g voita
  • paketoi voi taikinan sisään ja kauli & taittele tämän ohjeen mukaan (mitat ovat erit, mutta kaulintatapa sama)
  • kun taikina on kaulittu ja taiteltu yhteensä kolme kertaa, laita se kylmään vähintään tunniksi
  • kauli taikinasta 3-4 mm paksu levy ja tee haluamasi muotoisia torttuja
marmeladia oman makusi mukaan
  • laita oman makusi mukaista marmeladia
  • paista 225 °C 12-15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja rapeita pinnalta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti