torstai 12. joulukuuta 2013

Piparminttu-suklaakakku



Tämä kakku on kummitellut mielessä viime joulusta asti ja nyt oli hyvä tilaisuus vihdoin tehdä kyseinen kakku. Leivontafoorumin marraskuun haasteena oli leipoa jokin viime vuoden haasteleipomus ja valitsin tämän ihanan suklaakakun, jossa on piparmintun makuinen vaahtokarkkikuorrute. Kakku on siis toisinto Marian pieni leipomo -blogin kakusta. Marian vinkistä tein kuorrutetta vain puolet alkuperäisen ohjeen määrästä. Kakku pääsi kyllä kahvikakkujen suosikkien joukkoon :) Kakku sijottui myös haasteessa ensimmäiseksi. Kiitos!


taikina
200 g voita
  • mittaa kattilaan ja sulata
300 g suklaakastiketta
  • lisää ja sekoita tasaiseksi, jätä odottamaan
4 kananmunaa
2 dl sokeria
  • vaahdota
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon
  • lisää lopuksi voi-suklaakastikeseos
  • kaada voideltuun kahvikakkuvuokaan ja paista 175 °C noin 50 minuuttia
  • anna jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta


kuorrute
30 g voita huoneenlämpöisenä
vajaa 1 dl Marshmallow Fluff -kuorrutetta
  • sekoita hyvin sekaisin
½ tl piparminttuaromia
  • lisää
2 ½ dl tomusokeria
  • lisää kahdessa erässä ja sekoita hyvin
2 ½ tl maitoa
  • lisää
  • levitä kuorrute kakun päälle
1-2 piparminttukarkkikeppiä
  • murskaa ja ripottele kuorrutteen päälle





Palkinnoksi sain lahjakortin Vispilänkauppa-verkkokauppaan. Lahjakortilla tilasin Ib Laursenin jalallisen kakkulautasen, punaisia candy melts -nappeja sekä cmc-jauhetta. Kiitos lahjakortista :)


6 kommenttia:

  1. Voittoisa kakku kun sai jo toisen kerran ensimmäisen sijan Leivontafoorumin kisassa :D Olihan se kyllä hyvääkin.

    VastaaPoista
  2. Onpa kyllä herkullisen oloinen ja kaunis kakku! Menee kenties työpaikalle kahvipöytään tarjottavaksi ennen joulua!

    VastaaPoista
  3. Hienon käyttökelpoisen palkinnon osasit valita! Itse tietää parhaiten mitä oikeasti tarvitsee, vaikkei aina tule edes hankittua. Lk on nappijuttu tällaisiin ostoksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkualustoja ei varmaan voi olla koskaan liikaa, ne on yksi minun heikkous. Candy melts -napit ja cmc-jauhe tulee nyt ensi kertaa kokeiluun :) Joskus tulee tuskailtua koristeiden kanssa niin tuota cmc:tä kokeilen kyllä mielenkiinnolla, josko siitä olisi apua. Candy meltseillekin on jo ainakin yksi ajatus, vielä pitää toteuttaa se.

      Poista
  4. Hei! Tämän kakun tein viime viikonlopuksi ja hyvää oli! Innoituksen sain siitä, kun meille oli tytön vaatimuksesta ostettu vaahtokarkkitahnaa. Jäi kyllä liian makeana tahnana syömättä, mutta sopi erinomaisesti tähän kakun kuorrutteeseen! Kiitos näistä sinun upeista sivuista ja herkullisista ohjeista! On tullut todella monia kakkuja täältä leivottua! Herkullista Passion-Kookospannacottakakkua viimeksi! t. Marja

    VastaaPoista