maanantai 15. joulukuuta 2014

Luukku 15: Glögi



Tämän glögin ohjeen olen alunperin lukenut Lantliv Mat & Vin -lehdestä ja se oli niin hyvää, että haluan jakaa ohjeen kanssanne. Mustaherukka ja appelsiini tuovat kivan kirpeyden glögiin.


8 annosta

2 dl mustaherukkamehutiivistettä
2 appelsiinin puristettu mehu
3 kokonaista tähtianista
1 tl kokonaisia kardemummia
1 kanelitanko
4 ohutta siivua tuoretta inkivääriä
  • mittaa kattilaan ja keitä
  • ota kattila liedeltä ja anna hautua hetki kannen alla
  • siivilöi mausteet pois
4 dl punaviiniä
1 rkl hunajaa
  • lisää ja kuumenna höyryäväksi (älä keitä)
keltaisia rusinoita
appelsiinin siivuja
  • laita jokaiseen mukiin siivu appelsiinia ja muutama rusina
  • täytä mukit glögillä
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti