lauantai 20. joulukuuta 2014

Luukku 20: Suklainen rommi-rusinasemifreddo



Ihanan pehmeä ja suklainen rommi-rusinasemifreddo sopii hyvin joulun jälkiruoaksi tai kahvipöytään tarjolle. Voit tehdä sen jo ajoissa valmiiksi pakastimeen


100 g rusinoita
  • pilko hieman ja laita esimerkiksi lasipurkkiin
80 g tummaa rommia
  • mittaa rusinoiden sekaan ja anna liota vähintään 12 tuntia
100 g maitoa
2 kanelitankoa
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
  • ota kattila liedeltä ja anna maustua kannen alla noin 15 minuuttia
7 keskikokoista keltuaista
90 g sokeria
  • vaahdota kuuman vesihauteen päällä, varo ettei kulho osu kiehuvaan veteen
  • ota kulho vesihauteen päältä ja jatka vaahdottamista, kunnes jäähtynyt haaleaksi
  • poista kanelitanko maidosta ja lisää maito vaahtoon
150 g tummaa suklaata
  • sulata ja lisää vaahtoon
150 g crème fraîchea
  • lisää
275 g vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
  • vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla
  • kääntele kermavaahto massaan
  • lisää lopuksi rommi-rusinaseos ja kääntele sekaisin
  • vuoraa esimerkiksi leipävuoka kelmulla ja kaada massa vuokaan
  • tasoita pinta ja laita pakastimeen vähintään 12 tunniksi
  • kumoa tarjoiluvadille ja koristele esimerkiksi suklaalastuilla





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti