perjantai 5. joulukuuta 2014

Luukku 5: Karamellikastike & jäiset karpalot



Helppo, mutta aina yhtä herkullinen jälkiruoka. Voit keittää karamellikastikkeen myös ajoissa ennen tarjoilua ja lämmittää sen uudelleen juuri ennen tarjoilua.


325 g sokeria
80 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä
  • keitä, kunnes seos on muuttunut kullankeltaiseksi (noin 176 °C)
300 g kuohukermaa
  • ota kattila liedeltä, lisää kerma ja vispaa sekaisin
  • seos kuohuu kermaa lisätessä
  • nosta kattila takaisin liedelle
  • jatka kuumentamista ja vispaamista, kunnes mahdolliset paakut ovat sulaneet ja kastike on tasaista
1 tl vaniljasokeria
  • mausta ja tarjoa kuumana jäisten karpaloiden kanssa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti