maanantai 3. elokuuta 2015

Matcha-tiikerikakku



Tiikerikakku sai uuden värin ja maun ylleen. Tiikerikakussa mausteena raikas sitruuna sekä matcha-teejauhe, josta tulee myös vihreä väri luonnollisesti.


1 kakku

250 g voita huoneenlämpöisenä
2 ¾ dl sokeria
  • vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
4 keskikokoista kananmunaa huoneenlämpöisenä
  • lisää yksitellen ja vatkaa hyvin lisäysten välissä
1 sitruunan raastettu kuori
  • lisää
4 ¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen kerman kanssa
  • ota taikinasta noin toiseen kulhoon
2 rkl matcha-teejauhetta
1 rkl sitruunamehua
  • lisää pienempään taikinamäärään ja sekoita hyvin sekaisin
  • nostele puolet vaaleasta taikinasta voideltuun kahvikakkuvuokaan
  • nostele päälle vihreä taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta
  • tasoita pinta ja pistele haarukalla tai lusikalla taikinaan pienin välein
  • paista 175 °C noin 50 minuuttia
  • anna jäähtyä noin 15 minuuttia ja kumoa kakku vuoasta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti