sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Punajuurifocaccia



Perustin keväällä kasvimaan viljelylaatikoihin, kun aloimme tehdä kotimme pihaa. Olin yllättynyt, miten hyvin kaikki lähti kasvuun ja nyt onkin saanut nauttia oman pihan sadosta. Punajuurien kanssa on meinannut mennä jo sormi suuhun, kun kasvavat niin hurjaa vauhtia, ettei itse pysy perässä. Nyt nostinkin loput ylös ja säilöin ne. Suurin painoi 0,5 kg! Tässä kuitenkin aikaisemmin kesällä leivottu punajuurifocaccia :)


noin 30x35 cm vuoka

200 g punajuurimehua
150 g vettä
120 g raastettua punajuurta
25 g tuorehiivaa
35 g oliiviöljyä
350 g vehnäjauhoja
150 g durumjauhoja
30 g hunajaa
  • mittaa yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 12 minuuttia
12 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä kulhossa 60 minuuttia
oliiviöljyä
  • vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi öljyllä
  • kaada taikina vuokaan ja tasoita öljytyin sormin
  • sivele myös pintaan reilusti öljyä
  • ripottele pinnalle mausteet oman maun mukaan (tässä on raastettua punajuurta, kevätsipulia, persiljaa ja sormisuolaa)
  • anna kohota hyvin
  • paista 200 °C noin 35 minuuttia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti