lauantai 1. lokakuuta 2016

Kurpitsalaatikko



Kurpitsaa riitti myös ruuanlaittoon ja siitä syntyikin tämä maukas, hieman joululaatikoita muistuttava kurpitsalaatikko. Lisäksi keitin kurpitsasosekeittoa, jota olen myskikurpitsasta keitellyt aikaisemminkin. Ihania lempeän mausteisia syysruokia :) Yksi herkku syntyi myös meidän perheen karvaisille kavereille, mutta siitä lisää myöhemmin.

Ohjeesta riitti 4 kpl 0,5 l ja 1 kpl 0,85 l vuokaan.


1,6 kg kurpitsaa kuutioina
  • keitä vedessä kypsäksi
  • kaada keitinvesi kattilasta, mutta ota keitinvesi talteen
 3 dl  keitinvettä
  • lisää kypsän kurpitsan joukkoon ja soseuta seos hienoksi
3 ½ dl kermaa
65 g voita
1 ¼ dl korppujauhoja
  • lisää ja anna turvota ja jäähtyä hetki
1 ¼ dl vaaleaa siirappia
3 ½ tl suolaa
2 tl tuoretta raastettua inkivääriä
½ tl valkopippuria
2 chiliä hienonnettuna (ilman siemeniä)
  • mausta seos
3 kananmunaa
  • lisää haaleaan seokseen
  • jaa vuokiin
korppujauhoja
voita
  • ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare
  • paista 150 °C noin 2 tuntia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti