keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Luukku 21: Mokka-mantelifudge



Fudget ovat ehdottomasti joulumakeisten parhaimmasta päästä. Viime jouluna tein sweet & salty fudgea ja nyt päädyin kahvin ja mantelin yhdistelmään. Kahvi maistuu tässä fudgessa reilusti, mutta jos et välitä kovin vahvasta kahvin mausta, voit vähentää pikakahvijauheen määrää hieman.


17 x 17 cm vuoka

50 g voita
400 g sokeria
75 g vaaleaa siirappia
175 g kuohukermaa
175 g täysmaitoa
1 kanelitanko
  • mittaa kattilaan ja lämmitä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet
  • jatka kuumentamista miedolla lämmöllä, kunnes seos on 114 °C
  • poista kanelitanko
13 g pikakahvijauhetta
10 g kiehuvaa vettä
  • sekoita pikakahvijauhe kiehuvaan veteen ja lisää fudgemassaan
25 g tummaa suklaata
  • lisää fudgemassaan ja sekoita
  • ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti
75 g kuorittuja paahdettuja manteleita
  • rouhi karkeaksi rouheeksi ja lisää fudgemassaan
  • kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita
  • nosta kylmään muutamaksi tunniksi ja leikkaa kuutioiksi
  • säilytä viileässä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti