perjantai 9. joulukuuta 2016

Luukku 9: Marja-pecanpähkinäkakku



Kuivatuilla marjoilla ja pecanpähkinöillä maustettu kahvikakku on mukavan raikas eikä lainkaan liian makea. Pähkinä tuo kivaa rapeutta kakkuun. Voit valita marjat oman makusi mukaan tai käyttää valmista sekoitusta.


1 pitkä leipävuoka

165 g sokeria
120 g voita huoneenlämpöisenä
  • vaahdota kuohkeaksi
115 g kananmunaa huoneenlämpöisenä
  • lisää vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin sekaisin
310 g vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
240 g piimää
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen piimän kanssa
65 g pecanpähkinöitä
80 g kuivattua marjasekoitusta
  • rouhi karkeaksi rouheeksi ja kääntele taikinaan
  • kaada voideltuun leipävuokaan ja paista 175 °C noin 50 minuuttia
  • anna jäähtyä
valkosuklaata
strösseleitä
  • sulata suklaa ja pursota raitoja kakun pinnalle, ripottele heti perään erilaisia strösseleitä koristeeksi





1 kommentti: