tiistai 20. kesäkuuta 2017

Superpehmeät perunasämpylät



Perunalla on ihana taipumus tehdä sämpylöistä superpehmoisia. Taikinan voi ja kananmuna antaa myös hieman briossimaisen vivahteen sämpylöille. Taikinasta tulee 20 sämpylää ja ne voi latoa kaikki samalle pellille, jolloin ne nousevat kuvan mukaisesti hieman kiinni toisiinsa. Taikina toimii myös hampurilaissämpylöihin :) Tällöin kannattaa pinta voidella vedellä ja ripotella reilusti sesaminsiemeniä pinnalle. 


20 sämpylää

195 g kuumaa vettä
55 g perunahiutaleita
  • yhdistä ja sekoita "muussiksi" yleiskoneen kulhossa (voi korvata 250 g muussatulla keitetyllä perunalla)
250 g maitoa
21 g tuorehiivaa
150 g pehmeää voita
110 g kananmunaa
50 g sokeria
625 g vehnäjauhoja
  • lisää kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 12 minuuttia
10 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja vaivaa vielä noin 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä peitettynä 1 tunnin
  • kumoa jauhotetulle alustalle ja jaa 20 osaan
  • pyörittele sämpylöiksi ja lado leivinpaperoidulle uunipellille
  • ripottele päälle vehnäjauhoja
  • kohota hyvin
  • paista 200 °C noin 15 minuuttia




6 kommenttia:

  1. Hei kuinka monta kananmunaa on 110g?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu minkä kokoisia munia sinulla on käytössä. Kurkkaa kokoluokka paketin kyljestä ja laske sen mukaan :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Itse suosin grammamittoja, koska punnaaminen on tällöin helpompaa, nopeampaa ja ennen kaikkea tarkempaa ja leivonnaiset onnistuvat aina samalla laadulla :)

      Poista
  3. Pliis! Sama desilitroina ja määrinä jotka ymmärtää kun ei voi punnita!�� Kappale ja desilitramitat! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googleen hakusanoiksi muuntotaulukko leivonta niin löytyy useampi sivu avuksi. Kananmunan painon löydät paketin kyljestä, niitä kun on eri kokoja niin kappalemäärä vaihtelee sen mukaan. Perunahiutaleet painavat 40g 1dl, sitä ei taida taulukoista löytyä.

      Poista